harborttagning rakning 1

Sommar och lena ben- 5 tips för effektiv hårborttagning

Sommaren och de varma sommardagarna närmar sig med stormsteg och många har redan plockat fram sina sommarklänningar och shorts. Efter en lång vinter och vår kan nog de flesta känna igen sig i att hårborttagning och rakning inte har varit i fokus. När man nu så smått börjar gå i korta ärmar och bara ben börjar många utmana det stora skönhetsprojektet – nämligen lena ben och bikinilinje, effektiv hårborttagning.

Att raka sig eller få bort oönskad hårväxt är dock inte alltid så enkelt. Många upplever klåda samt att de får röda prickar och knoppar på huden efter rakning och hårborttagning. Är du en av dom som inte riktigt vet hur du mest effektivt och bäst får bort oönskat hår på kroppen? Läs då vidare så ger vi dig svaret på vilka alternativ som finns för hårborttagning.

Hur tar jag bäst bort kroppshår?

Hårborttagning kan göras på många sätt och det finns många alternativ för att bli av med oönskad hårväxt. Vilken hårborttagnings metod du ska välja beror på hur länge resultatet ska hålla och hur mycket det får kosta dig . En stor faktor är också hur hög smärttröskel du har och vad du vill utsätta dig för. Om du är väldigt tålig och redo för effektiv hårborttagning trots större smärta så har vi förslag till dig, men även till dig som är lite känsligare och föredrar det så smärtfritt som möjligt.

hatborttagningskram

Hårborttagningskräm

Smärta: Ingen

Om du föredrar en hårborttagningsmetod som ingen smärta ger dig, kan hårborttagningskräm vara vägen framåt för dig. Denna metod är relativt snabb och effektiv så länge du ser till att följa bruksanvisningen som följer med i förpackningen. Hårborttagningskräm är supersmart då den har ett ämne i sig som löser upp hårstråna på ytan och skapar samma resultat som en vanlig rakhyvel. Därför kan hållbarheten jämföras med en resultatet du får av en vanlig rakhyvel.

Innan användning av hårborttagningskräm är det viktigt att du kommer ihåg att testa produkten på ett litet område på din kropp, för att testa hur din hud reagerar på krämen. Dessutom är krämerna också olika beroende på var man använder den,i förhållande till effekten. Därför bör du köpa produkten som är anpassad till det område där du vill använda hårborttagningskräm.

vaxa benen

Vax

Smärta: Medel till hög

De flesta känner till vax, då det är en supereffektiv metod som många använder sig av, både hemma eller hos en professionell. Det finns vaxremsor för ansikte, ben, bikinilinje och armhåla och är en supereffektiv metod för det lite längre hållbara resultatet. Förutom remsor där vaxet redan sitter på finns det även roll on wax och så kallade wax beans som du själv smälter och applicerar på huden. Här kräver det att du köper vaxremsor separat, då du typiskt sett måste köpa både smältaren, bönorna och remsorna separat.

Denna metod är en av de mest effektiva och alla kan, beroende på hur snabbt ens hår växer, vara hårlösa i upp till flera veckor. Detta är dock den metod som anses orsaka mest smärta – men med användning av korrekta metoder för att ta bort remsor kan smärtan minimeras.

epilator elpilering

Epilator

Smärta: Låg till medel

För den lite mer vågade som går för ultimat hårborttagning utan allt för mycket krångel med vax och olika material kan en epilator vara precis grejen för dig. Epilering kräver en speciell elektrisk trimmer som får bort hår, som kan ge dig samma långvariga effekt som vax. Detta är möjligt då en epilator innehåller en massa små pincetter som bara fångar upp hårstråna och individuellt drar ut dem med roten.

Denna metod kan vara smärtsam för vissa, men det är också en snabb metod och som inte kräver mycket tid och som skapar ett långt lent resultat och effektivitet som är väldigt lik professionella metoder. Du måste dock se till att skaffa en ordentlig maskin då du kan riskera att håret går sönder på vägen om det inte görs ordentligt och därmed får du inte hela hårroten att komma upp. Epilator är dyrare än en vanlig rakhyvel, men för dig som är medelm på Plusshop kan du ta del av kraftigt rabatterade priser och därför hitta en bra och billig epilator här.

rakhyvel raka benen

Rakhyvel

Smärta: Ingen

För dig som inte bryr dig om att lägga all tid på rakning, vaxning och hårborttagning men ändå vill uppnå skarpa resultat och lena ben kan den klassiska rakhyveln vara något för dig. Med ett par bra rakblad kan du helt smärtfritt och relativt snabbt uppnå en tät rakning medan du är i duschen. Det finns både engångsrakhyvlar och rakhyvlar med utbytbara huvuden. Det är bara att välja de skrapor som har bäst blad, för att uppnå den helt silkesmjuka effekten.

Glädjen varar dock inte särskilt länge för de flesta, då man oftast redan kan känna håret igen efter en eller två dagar, vilket gör att hårborttagningen måste göras varannan eller var tredje dag, för bestående resultat. Även om hållbarheten inte är den mest effektiva, bör du komma ihåg att vara försiktig när du använder en rakhyvel, eftersom den är lätt att skära sig på om den bara glider ifrån dig. Se till att du har ett bra raklödder eller rakgel.

ladyshaver bodytrimmer

Ladyshaver

Smärta: Ingen

Nuförtiden är idealet en renrakad look, men alla vill inte att det hela ska vara så hårlöst och smidigt. Därför kan den som bara vill hålla håret kort och snyggt använda sig av en så kallad lady shaver – med andra ord en rakhyvel eller en trimmer för kroppen. Det är helt smärtfritt och du kan snabbt använda en trimmer där du tycker att hårstråna blivit lite för långa att titta på. Detta är inte lika effektivt som att använda en rakhyvel, då du inte kommer helt till botten och bara slår mot hudens yta, men det är en perfekt metod för dig som vill hålla det smärtfritt och bara vill ha en fräsch trimning.

Det finns både trimmers för olika ändamål, såsom för kroppen, ansiktet och bikinilinjen. Därför bör du leta efter en som passar dina specifika behov så att du får den med den bästa formen och effektiviteten för dig.

Hållbarhet och pris

Om du vill göra den bästa investeringen som är både billigast men också mest effektiv för dina behov och önskemål bör du titta på vilken metod som är bäst för dig. Vill du ha snabb och smärtfri hårborttagning men där det också ska vara prisvärt kan det vara en fördel för dig att investera i en lite dyrare timmer eller epilator maksin då det bara är en engångsbetalning och du sparar därmed pengar i längden.

Om pengarna inte går till att investera i en dyr hårborttagningsmaskin kan ett billigt alternativ vara billiga rakhyvlar och ett lager raklödder eller gel. Däremot kan du behöva kompromissa här, då de helt billiga rakhyvlarna oftast inte ger det bästa och mest närrakade resultatet. Så därför kan det bli en relativt dyr utgift att behöva köpa de dyra rakhyvlarna om man vill ha det bästa resultatet. Allt beror på vad du är villig att ge av tid, pengar och hur mycket smärta du är villig att åsamka dig själv för bästa resultat.

Förhoppningsvis har du blivit lite klokare på vilken hårborttagningsmetod som är rätt för dig. Har du kommit fram till den metod du gärna vill prova kan du börja att besöka  Plusshop, där kan du hitta ett brett utbud på flera av ovanstående metoder till skarpa priser för dig som är medlem.

Vill du läsa fler inspirationer och tips  inom området skönhet och kroppsvård kan du genom att följa denna länk se våra andra artiklar med goda råd för din personliga omvårdnad och skönhet.

Liknande artiklar