gua sha

3 fördelar med gua sha massage- så får du en glow up!

gua sha set

Gua sha- en av de största trenderna för tillfället. Gua sha har under den senaste tiden gått viralt på flertal sociala medier. Gua sha som uttalas “gwa sja” är ett traditionellt kinesiskt verktyg som har använts i tusentals år i Kina som healing.

Många människor världen över lider av spänningar, smärta och oönskade slaggprodukter i huden. Genom att helt enkelt utföra rätt gua sha massage kan du ge dig själv en effektiv behandling med omedelbar effekt.

Undrar du hur man får en glow up och drömmer om en fin hy med lyster? Läs vidare, vi ska lära dig allt om gua sha, hur den fungerar och hur du använder den omtalade massage stenen. Vet du redan nu att det är en gua sha sten du vill ha, kan du enkelt köpa en sten här.

Hur fungerar gua sha massage?

Inte nog med att gua sha stenen ger dig en fin och vacker hud, den vårdar även din hud på djupet och genom massage släpper spänningar i din hud. För att få dig att förstå kommer vi lista 3 fördelar med att använda den fantastiska massage stenen.

#1 Förbättrar din blodcirkulation och förnyar lyster i huden

Med gua sha massage ökar du blodcirkulationen och ger därmed mer liv och lyster till din hud. När du masserar din hud med stenen får du en härlig känsla av mer flexibilitet och dina hudvårdsprodukter tränger bättre in i huden.

#2 Reducerar och förebygger rynkor

Om du vill förebygga rynkor är denna sten definitivt något för dig. De flesta har spänningar i ansiktet som de är mindre medvetna om, till exempel mellan ögonbrynen, i pannan eller runt ögonen, vilket så småningom orsakar rynkor. Genom att massera ansiktet med en gua sha sten slappnar dina muskler av och därmed förebygger och minskar rynkor i ansiktet.

#3 Minskar och tar bort mörka ringar och påsar under ögonen

När du utför en gua sha massage gör du även en så kallad lymfdränage. När ditt lymfsystem stimuleras av stenens massage lindrar du vätskeansamlingen i din kropp. Detta kan hjälpa dig att bli av med tunga och svullna ögon på morgonen.

gua sha sten

Hur använder jag en gua sha sten?

Innan du påbörjar en ansiktsmassage med din sten måste du först och främst rengöra din sten så att den är ren och redo att användas på din hud. Du kan sedan fortsätta med följande steg:

 • Tvätta ansiktet och halsen noga
 • Applicera en ansiktsolja, serum eller fuktkräm på huden
 • Massera in produkten i huden eller tryck försiktigt in den i huden med fingertopparna

Nu är du redo att påbörja din gua sha massage. Tänk på att dra stenen försiktigt med ett lätt tryck mot huden. Här kommer steg för steg för massagen på de olika områden:

 1. Hals

Gör försiktiga drag uppåt med den släta sidan av din sten i nacken, dra från axlarna upp till käklinjen och ner på halsen. Upprepa alltid rörelsen minst 3 gånger.

 1. Käke

Använd den del av stenen som har en skåra och massera käklinjen i långa drag med början från hakan. Avsluta rörelsen genom att vicka på stenen under örat. Upprepa alltid rörelsen minst 3 gånger.

 1. Kinder

Applicera den släta sidan av stenen på mitten av munnen och för den över kinden. Upprepa alltid rörelsen minst 3 gånger.

 1. Kindben

Använd hacket i stenen för att massera dina kindben i långa drag. Dra alltid nerifrån och upp. Upprepa alltid rörelsen minst 3 gånger.

 1. Runt ögonen

Lägg stenen platt under ögat och dra försiktigt ut den mot hårfästet. Upprepa alltid rörelsen minst 3 gånger.

 1. Ögonbryn

Styr försiktigt bågen av stenen från ögonvrån hela vägen ner under ögonbrynet. Upprepa alltid rörelsen minst 3 gånger.

 1. Panna

Här måste du försiktigt hålla dig för ögat med en hand. Med den andra handen, styr försiktigt den släta sidan av gua sha stenen från ditt ögonbryn upp mot ditt hårfäste. Upprepa alltid rörelsen minst 3 gånger.

 1. Avslutningen på massagen

Följande måste göras i denna ordning: panna, kinder och käke. Ta den släta sidan av din gua sha-sten och kör den från mitten av ansiktet, ut till hårfästet och slutligen ner i nacken.

hur anänder man gua sha sten?

Hur underhåller du din gua sha sten?

Det är viktigt att du kommer ihåg att rengöra och tvätta din gua sha ordentligt före och efter användning. Detta görs enkelt genom att tvätta stenen i en mild tvål och i kallt vatten. Här kan du till exempel använda en fuktig trasa för att tvätta den. Efteråt bör du låta din gua sha torka väl innan du packar undan den igen.

Genom att ta väl hand om din sten säkerställer du faktiskt att stenen håller hela livet och därmed säkerställer du också att du bidrar till noll avfall och hållbar skönhet med gott samvete.

När bör jag undvika att använda min gua sha sten?

Det finns dock några saker du bör vara uppmärksam på innan du genomför en massage med en gua sha sten. Gua sha massage är inte idealiskt om du lider av eller har/är följande:

 • Du är gravid
 • Din hud är solbränd
 • Du har svamp
 • Du har inflammerad hud
 • Du har hudcancer
 • Du har svullna lymfkörtlar 

Om du kan tacka nej till allt på listan ovan, så är det bara att sätta igång och skapa både inre och yttre skönhet för dig själv, i bekvämligheten av ditt eget hem.

Om du inte redan har en massage sten kan du köpa ditt nästa gua sha-set här på Bazta.com.

Och är du mer intresserad av skönhet, läs vårt inlägg om hur du bäst och enklast använder dig av brun utan sol. 

Liknande artiklar