Hemmagjord pizzadeg- bästa pizzadegen
Idag ska vi prata om den bästa pizzadegen som du kan göra hemma. Det finns få saker som slår doften av nybakad pizza som sprider sig genom huset och den underbara smaken av en perfekt krispig yta och mjuk deg. Vi lär dig hur du bakar den perfekta pizzadegen för att få en god pizzabotten. Toppa med valfria pizzatoppings och njut av en pizzakväll med vänner och familj!
Vår hemmagjorda pizzadeg tar max 1 timme att baka. Denna goda pizzadeg är alltså det perfekta valet när pizzasuget slår till. Med en god pizzabotten och valfria pizzatoppings är hemmagjord pizzadeg det bästa receptet för alla tillfällen.
Kan man frysa pizzadeg?
Absolut! Det är fullt möjligt att frysa pizzadeg för att använda vid ett senare tillfälle. Att frysa din hemmagjorda pizzadeg är ett praktiskt sätt att spara tid när du vill ha färsk hemmagjord pizza utan att behöva göra hela processen från grunden varje gång. När du har knådat och jäst degen enligt ditt favoritrecept, kan du dela upp den i portioner och placera dem i tätt förseglade påsar eller behållare för att frysa.
Innan du fryser pizzadegen är det viktigt att se till att den har jäst ordentligt och nått sin önskade storlek. När du är redo att använda degen igen, tar du helt enkelt ut den från frysen och låter den tina i kylskåpet över natten. När degen har tinat kan du låta den vila och komma upp i rumstemperatur innan du formar och toppar den som vanligt. Det kan hända att den tinade degen behöver något längre tid att jäsa, så var beredd på det.
Att frysa pizzadeg är ett bekvämt sätt att alltid ha färsk deg till hands när pizzasuget slår till. Prova det nästa gång du bakar pizzadeg och upptäck hur enkelt det är att ha din egna hemmagjorda pizza närhelst du vill!
Så lyckas du med din hemmagjorda pizzadeg
Att baka pizza och lyckas med sin pizzadeg är inte helt enkelt; här kan det vara små detaljer som avgör om din pizzabotten blir som du gärna vill. Våra bästa tips för att få till en bra pizzadeg är helt klart att använda en bakmaskin. En köksassistent eller bakmaskin fördelar ingredienserna och ser till så att mjölet knådas ordentligt, och därmed får du en fluffig pizzadeg.
För att få en krispig yta men mjuk deg är en pizzasten det du behöver. Förvärm din pizzasten i ugnen eller på grillen. Här är det optimalt att ha en tillhörande pizzaspade som gör det enkelt att få pizzan in och ut från ugnen.
Pizza topping inspiration
- Prosciutto & Rucola: Lufttorkad skinka, färsk mozzarellaost och toppat med en näve pepprig rucola efter gräddning. En elegant och smakfull kombination.
- Pesto Primavera: Pesto, körsbärstomater, mozzarellaost och färsk basilika. En läcker och fräsch kombination som passar perfekt under sommarsäsongen.
- Ostälskarens dröm: En blandning av olika ostar såsom mozzarella, cheddar, parmesan och gorgonzola. En rik och krämig kombination för alla ostälskare där ute.
- Veggie Delight: Paprika, lök, svamp, oliver, spenat och mozzarellaost. En färgglad och hälsosam kombination för de som föredrar vegetariska alternativ.
- Capricciosa: Skinka, champinjoner, svarta oliver och artiskockshjärtan. En klassiker som passar de flesta smaklökar.
Hemmagjord pizzadeg- pizzadeg recept
Course: Mat u0026amp; Dryck4
servings1
hour5
minutes300
kcalIngredients
50 g jäst
4 dl ljummet vatten
En nypa salt
10-12 dl vetemjöl- tipo 00
3 msk olivolja
Directions
- Sätt ugnen på max och lägg in din pizzasten.
- Värm vattnet till 40-45 grader, inte varmare, då dör jästen.
- Smula ner jästen och rör tills den löst sig.
- Tillsätt det mesta av mjölet under omröring. Knåda degen tills du har en smidig deg, cirka 10 minuter.
- Tillsätt olivolja och salt och knåda in i din pizzadeg.
- Dela degen i 4 lika stora bitar. Rulla till bollar och låt jäsa i 45 minuter under plastfolie.
- Mjöja bänken med det sista av mjölet. Tryck ut pizzadegen till jämna pizzabottnar, undvik att knåda kanterna, dom ska vara fluffiga. Toppa pizzan med valfria tillbehör och pizzatoppings.
- Grädda högt i ugnen i cirka 5 minuter, elelr tills osten är smält och kanterna är jyllene. Servera dirket!
Notes
- Spara en pizzadeg och gör en efterättspizza!
Efterättspizza
Vad är bättre än att kombinera en pizza med en efterrätt? Här kan inget gå fel. När du lagar hemmagjord pizza, tänk på att spara en deg till senare på kvällen. För självklart måste en pizzakväll följas av en efterrättspizza.
Kavla ut en deg och bred på nutella. Sedan kan du toppa efterrättspizzan med precis det du har lust till. Ett supergott tips är att kombinera nutella med färska bär. Grädda pizzan i ugnen och när den är klar kan du toppa den med glass och färska bär.
Ta del av fler recept på både mat och dryck!