champagne tilltugg

5 tilltugg till champagne och bubbel- Enkel och god plockmat


Idag vill vi ge dig våra bästa tips på goda men enkla tilltugg till champagne.

Livet är en fest och det bjuder på flera härliga tillställningar. För att göra middagen eller festen lite extra festlig bör du alltid servera lite läckra tilltugg till fördrinken. Mingelmat till bubbel är ett perfekt sätt att starta en festlig kväll.

En perfekt middag eller fest startar oftast med ett mingel – ett glas bubbel och lite plockmat. Mingelmat bör vara små, goda men enkla smårätter som du kan förbereda innan gästerna kommer. Plockmat till middag och fest är den bästa starten på kvällen. Läs med och ta del av våra tips på tilltugg till champagne!

5 tilltugg till champagne

champagne-is-hink

En vanlig middag eller fest kan också bli extra speciell och minnesvärd. Oavsett om det är en födelsedagsmiddag, en jubileumsfest eller bara en trevlig sammankomst med vänner, är det viktigt att skapa en härlig stämning och erbjuda läckra och enkla tilltugg till fördrinken som passar tillfället.

För en lyckad middag eller fest är det smart att ha ett sidobord där du kan presentera dina tilltugg. Det ger inte bara en snygg och organiserad look, utan ger också gästerna möjlighet att själva välja och ta mer om de önskar. Du kan börja festen med att bjuda dina vänner på ett glas bubbel tillsammans med din plockmat. För att ge en extra touch av lyx och festlighet kan du placera champagneflaskorna i en elegant ishink bredvid tilltuggen. På så sätt hålls bubbeln kall och det ger en stilfull och festlig inramning – perfekt för vilken fest som helst!

Dessa enkla tilltugg fungerar lika bra som förrätt till champagne, och om du gör portionerna lite större kan du även servera dem som huvudrätt under nyårsfirandet. Så varför inte skapa en festmåltid med dessa godbitar och ge din middag eller fest den extra touch av elegans och smak som förtjänar att firas?

tilltugg-champagne

1. Melon och Serrano

Det enda du behöver göra är att skiva upp melon och lite serrano skinka. Toppa eventuellt med lite honung. Woops så har du ett fantastiskt gott tilltugg till fest. Italensk plockmat när den är som bäst!

champagne-tilltugg

2. Lax och löjromstoast

Mini toast med löjrom, lax, färskost och dill. Perfekt tilltugg till champagne. Denna lilla toast fungerar lika bra som mingelmat och som förrätt till fest.

Detta enkla tilltugg går att göra med flere olika toppings, om man tillexempel vill ha vegetariskt tilltugg till bubbel kan laxen enkelt bytas ut.

mingelmat-tilltugg

3. Gourmet knäckebröd med topping

Detta är enkelt att göra. Du kan egentligen lägga på vad du vill. Köp ett gott knäckebröd och dela i små bitar. Toppa dom med exempelvis en avokadoröra, hummus eller en cream cheese och en god skinka. Vegetariskt tilltugg till champagne.

lyxiga-smårätter

4. Friterad Zucchini

Denna friterade zucchini är ett galet gott tilltugg till fest. Perfekt till tapas och mingelmat. Skär upp zucchini i önskade bitar och doppa i ägg, sedan mjöl och till sist panko med lite riven parmesan i. Fritera tills du får en gyllenbrun färg. Lyxig men enkel festmat.

vegetariskt-tilltugg-champagne

5. Tomat och Mozzarella

Tilltugg på tandpetare. Denna variant är ett bra tilltugg till bubbel ifall du har någon som är vegetarian. Väldigt enkel plockmat till ditt mingel.

Välkomstdrikar och fördrink till festen

Avsluta middagen med en utsökt cocktail som sätter pricken över i:et. Oavsett om du föredrar en alkoholfri variant eller en drink med en kick, är en festlig cocktail serverad i ett elegant glas det perfekta avslutet på vilken fest som helst. Här är 5 fantastiska och smakfulla drinkar som kommer att imponera på dina gäster och bidra till en minnesvärd kväll.

Ta fram shakern och blanda ihop dessa färgglada och läckra drinkar som kommer att göra din fest ännu mer spektakulär. För att vara extra omtänksam mot miljön, servera dem med miljövänliga glassugrör som gör att du blir en uppskattad värdinna.

Så varför inte avsluta kvällen med stil och njuta av dessa underbara cocktails? Låt smakerna och presentationen ta din fest till nya höjder och skapa minnen som varar för evigt. Skål!

Liknande artiklar