spf 50 solskydd
|

Solkräm: Vi listar sommarens bästa solkydd produkter

Vi står till din hjälp för att du ska kunna välja rätt solskyddsprodukt. Ta del av våra tips och råd om hur du använder solkräm på korrekt sätt för att minska risken för soleksem och andra solskador. Utöver Cancerfondens rekommendationer att hålla sig i skuggan och använda solhatt, är solkräm och effektivt solskydd ett av de mest pålitliga sätten att skydda dig mot solen och farliga brännskador.

Vi är här för att presentera en lista över de bästa solkrämerna och solskydden för både ansikte och kropp. Oavsett vilken hudtyp du har och dina personliga preferenser, kommer vi att erbjuda olika varianter av solkräm för att du ska kunna hitta den som passar bäst för dig och din hud. Vi strävar efter att ge dig de bästa alternativen så att du kan njuta av solen samtidigt som du skyddar och vårdar din hud.

Vilken solskyddsfaktor ska du välja och hur mycket solskydd ska du använda?

solskydd-kroppen

Att använda solfaktor och bra solkräm är av yttersta vikt, oavsett om du vistas i solen i Sverige eller om du befinner dig på en resa söderut. Solens strålar påverkar alla, oavsett om din hud lätt blir röd och bränd eller inte. Solens strålar kan vara skadliga och orsaka en rad allvarliga sjukdomar och skador, därför bör alla använda en bra solkräm. Rekommendationerna säger att vi som minimum bör använda solkräm med spf 15 i Sverige. Men om du är på en solsemester där UV-strålarna är starkare rekommenderas det att använda starkare solskyddsfaktor så som spf 30 eller spf 50.

Solskyddsfaktor delas i allmänhet in i hur många procent de hjälper till att filtrera för solens UV-strålar. Nedan ser du skillnaden mellan några av de olika typerna av spf och hur många procent de filtrerar solens strålar genom regelbunden applicering.

  • Spf 15 filtrerar ca. 93% av solens strålar och ger mellan skydd för gyllenbrun hud och passar den svenska sommaren som typiskt har ett UV-index på 3-6.
  • Spf 30 filtrerar ca. 97% av solens strålar och ger ett högt skydd för ljus hud och passar i stark sol, där UV-index når mellan 7-8.
  • Spf 50 filtrerar ca. 98% av solens strålar och ger högt skydd för mycket ljus hud och passar i stark som när UV-index når mellan 7-8.

Cancerfonden kan du läsa mer om hur du bäst skyddar dig och dina nära och kära från solens strålar. För att uppnå det skydd som beskrivs på din solkräm bör en vuxen använda ca 40 ml solkräm för att täcka hela kroppen, där barn ska använda cirka halva. En bra tumregel är att det ungefär motsvarar en näve solkräm för din kropp – det vill säga en barn näve för en barnkropp och en vuxen näve för en vuxen kropp.

Vill du gärna bli brun utan att din hud skadas av solens farliga strålar? Läs denna brun utan sol guide.

Sommarens bästa solskydd

När solen strålar och sommarvärmen når sin topp är det viktigt att skydda din hud mot skadliga UV-strålar. Att använda solskydd är inte bara en nödvändighet för att undvika solbränna och solskador, det är också ett essentiellt steg för att bevara din hud hälsosam och ungdomlig på lång sikt.

Ta hand om din hud och njut av solen utan att gå på komprimis med skyddet. Utforska vårt sortiment av sommarens bästa solskydd och upptäck produkterna som kommer att bli dina oumbärliga följeslagare för en solsäker och strålande sommar. Låt solskyddet bli ditt bästa vapen för att behålla en frisk och vacker hud år efter år. Vi presenterar bra solkrämer och deras vardera fördelar.

la-roche-posay-solskydd

1. La Roche Posay solskydd- till kropp och ansikte

La Roche-Posay solkrämer är kända för sin exceptionella kvalitet och effektivitet när det gäller att skydda och vårda huden i solen. Deras solskyddsprodukter har skapat en stark förtroendebas bland både hudvårdsexperter och konsumenter världen över.

Vad som gör La Roche-Posay solkrämer så bra är deras avancerade och innovativa formuleringar. Deras produkter är utvecklade med hänsyn till hudens hälsa och känslighet, vilket gör dem lämpliga även för de mest krävande hudtyperna.

La Roche-Posay använder avancerade solfilter som ger ett brett spektrumskydd mot både UVA- och UVB-strålar. Deras solskyddsprodukter är ofta formulerade med fotostabila solfilter, vilket innebär att de inte bryts ner i solen och därmed ger ett pålitligt och konsekvent skydd under längre tidsperioder. Detta gör att du kan känna dig trygg och skyddad även under intensiv solstrålning.

nivea-solskydd

2. Nivea solskydd

Nivea är ett välkänt och pålitligt varumärke när det gäller solskyddsprodukter. Deras solkrämer har blivit favoriter bland människor över hela världen, och det finns flera anledningar till varför Nivea solskydd är så populära.

För det första erbjuder Nivea solkrämer ett brett spektrumskydd mot både UVA- och UVB-strålar. Deras formuleringar innehåller effektiva solfilter som hjälper till att skydda huden mot skadliga strålar som kan orsaka solbränna, solskador och för tidigt åldrande. Med Nivea solskydd kan du känna dig trygg och skyddad i solen.

Nivea solkrämer är också kända för sin vårdande formula. Många av deras solskyddsprodukter innehåller fuktgivande ingredienser som hjälper till att bevara hudens fuktbalans och motverka uttorkning som kan uppstå under soliga dagar. Dessa produkter kan hjälpa till att hålla huden mjuk, smidig och väl återfuktad, vilket är särskilt viktigt i soliga och varma klimat. På Bazta.com hittar du ett brett utbud av Nivea solskydd i olika spf.

hawaiian-solskydd

3. Hawaiian solkräm


Hawaiian solkräm är en populär solskyddsprodukt som tar inspiration från de vackra och soliga stränderna på Hawaii. Denna solkräm är känd för att erbjuda effektivt skydd mot solens strålar samtidigt som den ger en exotisk och behaglig upplevelse.

En av de främsta fördelarna med Hawaiian solkräm är dess höga skyddsnivå mot både UVA- och UVB-strålar. Deras formuleringar innehåller avancerade solfilter som bidrar till att minska risken för solbränna, solskador och för tidigt åldrande av huden. Detta gör att du kan njuta av soliga dagar utan att behöva oroa dig för att skada din hud.

En annan anledning till varför Hawaiian solkräm är så omtyckt är dess härliga doft och textur. Många av deras produkter har inspirerande och tropiska dofter som förmedlar en känsla av sommar och semester. Dessutom har de en lätt och lättabsorberad konsistens som gör appliceringen smidig och behaglig. Detta bidrar till att skapa en positiv och avkopplande upplevelse när du applicerar solkrämen.

biotherm-solskydd

4. Biotherm solskydd

Biotherm solskydd är kända för att erbjuda avancerad solskyddsteknologi och samtidigt ta hand om huden på ett effektivt sätt. Med deras innovativa formuleringar och unika ingredienser är Biotherm solskyddsprodukter ett utmärkt val för att skydda och vårda huden i solen.

En av de framstående egenskaperna hos Biotherm solskydd är deras höga skyddsnivå mot både UVA- och UVB-strålar. Deras produkter är utformade för att ge ett brett spektrumskydd som minimerar risken för solskador, solbränna och för tidigt åldrande. Du kan känna dig trygg och skyddad mot solens skadliga strålar med Biotherm solskydd.

Biotherm solskydd är också känt för sina vårdande egenskaper. Många av deras solskyddsprodukter innehåller fuktgivande ingredienser som hjälper till att bevara hudens fuktbalans och skydda mot uttorkning under soliga dagar. Dessa produkter kan hjälpa till att hålla huden mjuk, smidig och väl återfuktad, samtidigt som de ger det nödvändiga solskyddet.

Är det säkert att använda sin solkräm från förra året?

bra-solskydd

Det är viktigt att komma ihåg att regelbundet kontrollera din solkräm för att säkerställa dess kvalitet och effektivitet. Genom att noggrant observera och bedöma solkrämens doft, färg och konsistens kan du upptäcka tecken på att den blivit för gammal och därmed mindre effektiv.

Om du märker att solkrämen har en annorlunda doft än vad den brukade ha, om färgen har förändrats eller om konsistensen skiljer sig från när du först öppnade den, kan det vara en indikation på att den har blivit för gammal. Detta beror på att ingredienserna i solkrämen kan brytas ner över tiden, vilket minskar dess effektivitet och skyddsförmåga.

En bra praxis är att kontrollera utgångsdatumet på din solkräm. Många produkter har en symbol som visar hur länge de kan hålla efter att de har öppnats. Symbolen brukar vara en liten burk med upphöjt lock, följt av en siffra och bokstaven M som står för månader (till exempel 12 M eller 24 M). Genom att notera när du först öppnar en produkt kan du enkelt hålla koll på dess utgångsdatum och bedöma om det är dags att investera i en ny solkräm.

Att använda en för gammal solkräm kan resultera i minskat skydd mot solens skadliga strålar och ökad risk för solbränna och andra skador på huden. För att uppnå optimal effekt av din solkräm och säkerställa bästa möjliga skydd, är det därför viktigt att vara medveten om dess hållbarhet och byta ut den när den blivit för gammal.

Kom ihåg att din hud förtjänar det bästa skyddet mot solen, och genom att vara uppmärksam på solkrämens kvalitet och utgångsdatum kan du säkerställa att du alltid har en effektiv solskyddsprodukt till hands när du behöver den som mest.

Glad sommar!

Läs mer:

Liknande artiklar