tapas restuarant

10 tapas rätter till fest- lyxiga smårätter!

När du planerar en middagsbjudning och letar efter det perfekta sättet att överraska och glädja dina gäster, behöver du inte leta längre. Tapas rätter är svaret på dina middagsdrömmar! Med sin variation av smaker och presentationen av flera lyxiga smårätter, kommer tapas definitivt att imponera på dina gäster och skapa en minnesvärd matupplevelse.

En av fördelarna med att servera tapas rätter vid en middagsbjudning är den breda mångfalden av rätter att välja mellan. Oavsett om dina gäster föredrar kött, fisk, grönsaker eller ost, kommer det alltid finnas något för alla på tapasmenyn. Du kan skapa en mix av olika tapas rätter, från kalla till varma, för att tillfredsställa varje smaklök.

En annan fördel med tapas rätter är att de är festlig mat som du kan förbereda i förväg innan gästerna kommer. Detta betyder mindre stress och mer tid att umgås med dina vänner. Många tapasrätter kan förberedas några timmar eller till och med dagen innan, vilket gör att du kan njuta av din egen fest utan att behöva stå i köket hela kvällen.

Här får du 10 förslag på lyxiga smårätter- goda smårätter som både kan serveras som ett lätt tilltugg, en förrätt eller som hel hel tapasbricka på en fest. Tapas rätter är enkel bjudmat som är perfekt mat till många. Behöver du inspiration till vad du kan laga som plockmat? Läs vidare och ta del 10 tapasrecept- enkla smårätter som passar perfekt till fest eller middgasbjudningar.

Med dessa lyxiga smårätter till fest kommer du helt klart få nöjda gäster på middagsbjudningen!

tapas-rätter

Våra 10 bästa recept på tapas rätter till fest- Din tapas inspiration

Traditionellt är tapas rätter avsedda att ätas tillsammans med vänner och familj, ofta i barer och restauranger där man kan beställa flera rätter att dela på. Det är en social matupplevelse som främjar samtal och interaktion mellan människor.

Att laga tapas hemma ger dig friheten att experimentera med olika ingredienser och smaker, och att anpassa rätterna efter dina egna preferenser och kostbehov. Att laga tapas rätter och lyxiga smårätter är en social aktivitet och ger dig och dina gäster möjligheten för att ha en härlig middag- där det helt klart finns något för alla!

Om du i  behov av en ny panna att göra dina blinis i, en vass kniv att skära bröd med, eller kanske bara en mixer eller matberedare till att göra hummus i, se då det breda utbudet köksredskap på Bazta.com.

tapas-rätter

1. Melon med skinka

Denna enkla tapasrätt hör hemma på varje tapasbricka. Skiva upp kall melon i önskade bitar och linda en salt seranoskina runt. Hur enkelt som helst, men trots det ett lyxigt plock. Passar både som drinktilltugg, men även som en del av en hel tapasmeny.

lyxiga-smårätter

2. Sliders med pulled pork, nötkött eller vegetariska

En av de lite tyngre, men ändå små och goda tapasrätterna är sliders. Sliders är i princip bara en miniburgare, vilket innebär att du bara gör alla ingredienser i miniatyrform. Dessa kan göras som helt vanliga hamburagre, men om du vill ha en mer udda tapas, servera med pulledpork, kyckling eller halloumi.

plockmat-tapas

3. Ost och kex

Vad vore en tapasmiddag utan goda ostar? Denna tapasrätt är en självklarhet på varje tapasbricka och plockmat. Servera gärna med en god marmelad. Enkel tapas som hör hemma på varje tapasbricka.

lyxiga-smårätter

4. Bruschetta med tomat och mozzarella

Bruschetta är en säker vinnare. Rosta ett gott bröd med lite olivolja i en paninigrill, hacka tomat och basilika, blanda med salt, peppar och toppa med en god mozzarella.

enkel-tapas

5. Blinis

Blinis är en rolig tapas som uppskattas av de flesta. Det går att göra egna blinis, men går lika bra att köpa färdiga. Servera med stenbitsrom, creamfraiche och rödlök eller annat valfritt tillbehör- oavsett vad så är blinis alltid en favorit på tapasmenyn.

tapsmat

6. Vispad mozzarella med bröd

Vispad mozzarella med bröd är ett måste. En udda tapas, men otroligt god. Vispa en mozzarella och lite vispgrädde med hjälp av en elvisp. Låt mozzarellan bli krämig och servera med ett gott bröd. Med denna enkla vegetariska rätt förvandlar du ditt hem till en riktig tapas restaurant.

enkel-tapas

7. Hummus

Hummus- en klassiker. En god kikärtsdipp där du kan doppa valfri råvara. Godaste receptet på hummus. Skiva upp lite grönskaer i stavar, eller servera med ett gott bröd. Perfekt plockmat till många. Fungerar även som ett drinktilltugg.

spansk-tapas

8. Padrones

Nästa måste till din middag är såklart padrones. Padrones är äkta spansk tapas och därför är denna en självklarhet när du dukar upp plockmat till fest. Stek i olivolja och salt. vips så har du ett gott tillbehör till plockmaten.

tapas-rätter

9. Sparris med hollandaise

En favorit bland dina smårätter- Sparris med hollandaise. En klassik lyxig smårätt som alltid går hem på en middagsbjudning. Denna rätt är är perfekt att ha med på en tapaskväll. Koka sparrisen och servera med hollandaise.

tapasbricka

10. Salta mandlar och oliver

Nästa förslag är såklart- Salta mandlar och oliver. Salta, goda och perfekta på en tapasbricka.

Vad är tapas rätter?

Om du är ny till tapas rätter kanske du undrar vad det egentligen är. Tapas är en traditionell spansk matstil som består av små portioner mat, vanligtvis serverade på en bricka eller tallrik. Det är ett sätt att njuta av olika smaker och kombinationer samtidigt som man socialiserar med sällskapet. Tapas kan vara allt från kalla plock rätter till varma och välkryddade rätter, och de kan vara så enkla eller komplexa som du vill.

Enkla och lyxiga smårätter till fest- tapas rätter

För fler drinktilltugg och lyxiga smårätter till fest- kolla in dessa 5 tilltugg till champange!

Med dessa 10 smårätter är du klar till middagsbjudning- och ditt hem förvandlas till en god tapas restaurang! Blanda tapas rätterna hur du vill, välj ut några och servera som förrätt eller laga alla och servera som huvudrätt. Dessa bästa tapas recept är enkla men goda smårätter som inte kräver så mycket jobb och tillagning i köket. De flesta recepten är festlig mat som går att förbereda innan gästerna kommer.

Det finns inga gränser för vilka lyxiga smårätter du kan addera på din tapasbricka. Det är bara din fantasin som sätter gränserna när det kommer till plockmat och lyxiga smårätter! Lycka till.

Liknande artiklar