skonhetstips over 40
|

Över 40? Här är skönhetstipsen du INTE får missa

skönhetstips- äldre-kvinna

Skönhetstips för dig över 40 år!

Det finns inget så naturligt som åldrande. Åldrande tyder på ett långt liv fyllt med upplevelser och erfarenheter. Men med åldrandet tappar huden sin spänst och lystret blir allt mindre. Vissa ser detta som en del av livet och accepterar att både kropp och själ åldras med tiden. Andra har svårare att acceptera åldrandet och det den bär med sig. 

Önskar du en spänstig hud oavsett om du är 20 eller 50år? Läs med och ta del av naturliga skönhetstips som får dig och din hud att lysa upp!

5 Skönhetstips som håller dig ung

hemma-spa-skönhetstips

Läs med och ta del av våra bästa skönhetstips för dig som är över 40år!

1 .Solskydd

Det absolut viktigaste skönhetstips för att hålla huden ung och spänstig är solskydd. Solen är inte bara direkt farlig utan är även den största orsaken till att vi blir rynkiga. 

För att undvika rynkor och hålla huden ung bör du använda solkräm dagligen, hela året runt. Välj därför alltid hudvårdsprodukter med med SPF i. 

2. Skrubba huden

Att regelbundet skrubba huden reducerar döda hudceller och tar bort överbliven hud. Om en lätt skrubb användas regelbundet kommer du uppleva allt mer lyster och glöd i ansiktet, vilket kommer göra att du ser piggare och yngre ut! En skrubb bör användas max 1-2 gånger i veckan för att inte skada hudens barriär och göra huden irriterad. 

3. Antiage

Rynkor är ett tydligt tecken på åldrande. Som tur är kan rynkor reduceras med hjälp av rätt hudvårdsprodukter. Det mest självklara skönhetstipset för dig som har kommit upp i ålder är självklart anti-age produkter.

Anti-age produkter minskar uppkomsten av nya rynkor och arbetar huden på djupet. För att effekten verkligen ska hjälpa bör du som vill motverka rynkor och åldrande ha anti-age produkter i hela din hudvårdsrutin. Välj därför en anti-age rengöring, anti-age serum och anti-age kräm. Bra hudvårdsprodukter ger dig lyster och återfuktar huden så att den håller sig spenstig och livlig.

Att återfukta huden är a och o för bra och frisk hud. Rengör ansiktet morgon och kväll och avsluta alltid med en återfuktande kräm- med AntiAge såklart!

4. Framhäv dina ögon

För en piggare utstrålning tänk på att framhäva dina ögon. Detta gör du enklast med en concealer som du applicera under ögonen för att få bort mörka ringar. En concealer kan även användas för att “lyfta” ögat för ett piggare utseende. 

Tips! När du ska välja concealer ska den gärna vara lite ljusare än din normala foundation, detta gör att ögonen “poppar ut”.

5. Dermaroller

Naturlig skönhet utan kirurgi eller behandlingar som verkligen fungerar är en Dermaroller.  En dermaroller stärker huden och gör den friskare med hjälp av microneedling- alltså små små nålar som gör mikroskopiska hål i huden som hjälper mot trött hud, gråaktig hud, och förstorade porer.

dermaroller-till-ansiktet

Skönhet kommer inifrån

Glöm aldrig att skönhet kommer inifrån. Det är viktigt att ta hand om din psykiska hälsa och ditt mående. Ditt välmående speglar sig i ditt utseende. Se därför alltid till ta hand om ditt inre lika mycket som de yttre.

För fler skönhetstips kan du läsa om våra bästa tips på enkla men snygga frisyrer.

Liknande artiklar