hemmagjord guacamole

Hemmagjord guacamole- 2 guacamole recept du inte får missa!

Guacamole, även känd som avokadoröra, är ett perfekt tillbehör som passar till många rätter. En hemmagjod guacamole är läcker, visuellt tilltalande och enkel att tillaga!

Det finns många olika sätt att göra guacamole på, beroende på smakpreferenser. Letar du efter ett riktigt läckert guacamole recept? Här kommer inte bara ett, utan två fantastiska recept på guacamol.

Hur gör man hemmagjord guacamole?

Att göra guacamole är enkelt och kräver få ingredienser. Att göra hemmagjord guacamole är därför inget komplicerat eller svårt.

Det finns två varianter av hemmagjord guacamole – den rustika varianten eller den släta varianten. Vissa föredrar den rustika varianten med konsistens från de olika ingredienserna. Om du föredrar din guacamole utan klumpar, använd en stavmixer för att uppnå en krämig konsistens utan klumpar.

Variera gärna guacamolereceptet genom att tillsätta ingredienser som vitlök, jalapeños eller majs för att anpassa smaken efter din egen preferens. Så kom igång med dina hemmagjorda guacamole och njut av ditt favorit recept på guacamole!

Står du där och nyligen har börjat bli mer och mer irriterad över trubbiga knivar hemma, behöver det inte kosta en förmögenhet att skaffa dig kvalitetsknivar som håller i flera år. På Bazta.com och deras sortiment av knivar hittar du ett brett utbud av härliga knivar till fördelaktiga priser, även för dig med begränsad budget.

Guacamole, till vad?

Du kan njuta av den med tortillachips, grönsaksstavar eller som ett smakrikt tillbehör till kött, tacos, burritos eller andra rätter. Ett guacamolerecept går att variera beroende på smaker.

Guacamole är ett utmärkt tilltugg att servera tillsammans med chips till en välkomstrink eller andra goda cocktails. Detta tilltugg ger en fräsch och läcker kontrast till dryckens smaker och kan vara ett trevligt komplement till en social sammankomst eller en avkopplande kväll.

Sammanfattningsvis är guacamole en mångsidig röra som kan användas som tillbehör, dipp eller topping till en mängd olika maträtter. Det ger en krämig, fräsch och smakrik komponent som passar bra till olika smaker och matkategorier. Använd din fantasi och experimentera med att lägga till guacamole i olika rätter för att upptäcka nya och spännande smakkombinationer.

Äkta guacamole recept- cirka 2-3 personer

hemaagjord-guacamole

En äkta guacamole är en krämig röra med perfekt balans mellan syra, salt och hetta. För att lyckas med din avokadoröra och få den bästa guacamolen är det viktigt att du har mogna och fina avokados. Avokado är basen i en guacamole och är därför den viktigaste ingrediensen. Detta guacamolerecept är enkelt att göra och är lika god varje gång!

Ingredienser:

 • 2 mogna avokado
 • En näve koriander
 • Färskpressad lime
 • 1 finhackad liten rödlök eller scharlottenlök
 • Salt & peppar
 • Chili efter egna preferenser (kan uteslutas)

Såhär gör du:

 1. Skär avokadorna längs mitten och ta bort kärnorna. Skopa ut avokadoköttet med en sked och lägg det i en skål.
 2. Mosa avokadon med en gaffel eller använd en stavmixer för att få en jämn konsistens.
 3. Hacka den färska koriandern och tillsätt den i skålen med avokadon.
 4. Pressa saften från limen över avokadon och koriandern. Blanda väl.
 5. Tillsätt den finhackade rödlöken eller scharlottenlöken i skålen och blanda ordentligt.
 6. Smaka av guacamolen med salt och peppar för att få rätt balans i smaken. Justera mängden efter din egen smak.
 7. Om du vill ha lite extra hetta kan du tillsätta hackad chili efter dina egna preferenser. Kom ihåg att smaka av mellan varven för att uppnå den önskade hettan.
 8. Blanda alla ingredienser noggrant tills de är väl kombinerade.

Nu är din guacamole redo att serveras! Var noga med att förvara eventuella rester i en lufttät behållare i kylskåpet.

Recept guacamole med cream fraiche- cirka 2-3 personer

guacamole-cream-fracihe

En variant av hemmagjord guacamole. Detta är en mild avokadoröra som passar perfekt som dippsås eller röra till olika maträtter, både tacos, sallader och kött. God avokadoröra med cream fraiche!

Ingredienser:

 • 2 mogna avokado
 • 1 dl cream fraiche
 • Saften från en lime
 • 1/2 finhackad lök (valfri sort)
 • En näve färsk koriander, hackad
 • Salt och peppar efter smak

Såhär gör du:

 1. Halvera avokadorna, ta ut kärnorna och skopa ut avokadoköttet i en skål.
 2. Mosa avokadon med en gaffel eller använd en mixer för att få en slätare konsistens.
 3. Tillsätt cream fraiche i skålen med avokadon och blanda väl.
 4. Pressa saften från limen över guacamolen och rör om ordentligt.
 5. Tillsätt den finhackade löken och den hackade koriandern i skålen. Blanda väl.
 6. Smaka av med salt och peppar efter eget tycke och blanda igen.
 7. Låt guacamolen stå i kylen i cirka 30 minuter för att smakerna ska blandas.

Din milda guacamole med cream fraiche är nu redo att serveras! Kom ihåg att anpassa mängden cream fraiche och kryddor efter din egen smak och preferens.

Förvara din guacamole- Hur länge kan man ha hemmagjord guacamole i kylen?

avokadoröra

Det går utmärkt att förvara sin hemmagjorda guacamole i kylskåpet. För att få den bästa hållbarheten finns det några enkla tips du kan följa. Du behöver bara en tätt förslutande behållare och lite vatten. Följ stegen nedan för att ha färsk guacamole utan att den blir brun.

Lägg din guacamole i en tätt förslutande behållare. Jämna ut guacamolen så att det inte finns några ojämnheter. Tillsätt lite ljummet vatten ovanpå guacamolen så att det täcker hela ytan. Ställ in din guacamole i kylskåpet med tätslutande lock. När du vill använda din guacamole igen, häll bara av vattnet från toppen och blanda om i guacamolen – då har du en läcker och nästan färsk guacamole som du kan äta de kommande dagarna. Du bör dock hålla den i kylskåpet i högst 3 dagar, eftersom den efter det kommer att bli brun och tråkig – så se till att äta upp den innan dess för att undvika matsvinn.

För mer inspiration- kolla in alla våra läcka recept på mat & dryck!

Liknande artiklar