7 sköna och ovanliga sexpositioner du måste testa!

Det finns oändligt många olika sexställningar. Trots detta verkar många fastna i en spiral av samma sexpositioner gång på gång. För att hålla sexlivet igång är det kul och viktigt att våga testa nya saker och experimentera med olika sexställningar.

Men vilka är de bästa sexställningarna och vad heter dom? Låt oss presentera de 7 bästa sexställningnarna som utlovar maximal njutning och heta stunder! 

Varför ska man prova nya sexställningar?

Det är faktiskt viktigt att utforska och prova olika sexpositioner då och då. Olika sexpositioner handlar till stor del om att kunna möta varandras behov och sexuella preferenser så gott det går, och för att hitta sköna sexställningar för båda två.

För vissa innebär nya sexställningar helt nya upplevelser, vilket kan vara skrämmande. Därför är det en bra idé att börja med nya sexställningar eller sexpositioner som redan liknar något ni provat förr och och finner njutning i. Det är viktigt att börja långsamt om du och din partner ger er ut på helt nya sexställningar som ni aldrig har provat förut. Många sexpositioner kan faktiskt vara mer fysiskt krävande än man tror.

Sex ska vara skönt och roligt och därfär är det viktigt att hitta de bästa sexställningar som passar er, för att uppnå bästa sexet!

Vad finns det för olika sexpositioner?

Det finns väldigt många olika sexpositioner som människor kan experimentera med för att utforska nya sätt att ha sex på och maximera njutningen. Vi kommer prestentera våra 6 bästa sexställningar för er.

Det är viktigt att komma ihåg att sex ställningar är personliga och att olika par kan ha olika preferenser och behov. Det bästa är att kommunicera öppet och utforska tillsammans för att hitta vad som fungerar bäst för er. Alla sexställningar passar inte alla.

sexställningar

De 6 bästa sexställningarna

Dessa heta och sköna sexställningar är okomplicerade sexpositioner som du och din partner bör testa. Många av sexställningarna påminner om de vanliga ställningar som doggystyle, 69:an eller cowgirl. Dessa sköna sexställningar har alla en liten twist, vilket gör att du och din partner kan uppleva njutning på en helt ny nivå om ni testar dessa sex ställnngar. Kanske blir en av dessa sexpositioner er absoluta nya favorit sexställning? Ni kommer bara att ta reda på det genom att prova det – så sätt igång!

1. Omvänd cowgirl

De flesta känner nog till den vanliga Cowgirl-sexställningen, där kvinnan sitter på toppen och ger mannen full koll på alla godsaker, där båda får bära ledartröjan samtidigt. Det kan både vara en sexposition där du kommer högt upp i tempo eller där du sakta och förföriskt skapar njutning för båda parter. En liten twist till denna sexposition är att göra den omvända cowgirlen!

Denna lilla förändring kan faktiskt göra en enorm skillnad och verkligen hetta upp stämningen. Vinkeln gör det svårare att både komma i rytm och tempo – men när du lyckas är denna sköna sexställning inget mindre än fantastisk för båda parter. Den omvända cowgirlen säkerställer stimulering av både G-punkten och P-punkten – och såklart ger den en läcker utsikt för mannen.

2. Skeden

Vem älskar inte att ligga i sked? Denna mysiga och intima sexpositionen kan göras till en het och fantastisk sexställning, som du sent kommer glömma. Denna sexposition kombinerar liggande i sked med en djup penetration, som kan tas både långsamt eller i snabb takt. Beroende på om mottagaren har benen ihop, upphöjda eller böjda kan den andra själv justera djupet på penetrationen.

Denna position är också perfekt om ni vill gå över till analsex. Om du gillar lite mer kärleksfullt och närvarande sex är skeden en sexställning du måste prova.

3. Krabban

Oavsett om du är givaren eller mottagaren är sexställningen krabban garanterat en av dina framtida favorit sexpositioner. Ställningen sker på så sätt att den ena ligger på ryggen med böjda knän, med en kudde under huvudet och den andra ligger på ryggen ovanpå partnern, med huvudet vilande på partnerns lår eller ben, på vardera sidan av huvudet.

Mottagaren har också nu fria tyglar att använda händerna till vad de vill, samtidigt som givaren tillfredsställer mottagarens erogena zoner på ett lockande och härligt sätt.

4. Sexkudden

Doggystyle är en sexställning de flesta känner till. Denna sexställning är egentligen en variant av denna, där mottagarens huvud och överkropp helt enkelt sänks hela vägen ner på sängen, medan botten lyfts upp mot den som ger. Mottagaren kan lägga sig på några kuddar, eventuellt en sexkudde, för att göra sexställningen ännu bekvämare.

I denna position kommer du att kunna förstärka stimuleringen och dessutom fungerar positionen även om du vill göra det analt, där kudden också kan bidra till att ge bättre tillgång till en djupare penetration.

sex stallning

Hitta allt du behöver för hett och spännande sexliv på Plusshop.se. Här kan du som medlem ta del av fördelaktiga priser!

5. Bambuklyven

Känner du till Kama Sutra? Bambuklyven är en klassisk Kama Sutra-sexställning och påminner mycket om den klassiska missionärsställningen. Däremot måste mottagarens smidighet testas här, eftersom det ena benet måste lyftas upp i luften, medan det andra benet är helt utsträckt.

Här ska givaren sitta med ett ben på vardera sidan av mottagarens liggande ben och därigenom låta mottagarens flygande ben vila på givarens axel. Därifrån kan givaren hålla i mottagarens upphöjda ben och penetrera mottagaren.

Denna position säkerställer att det kan bli riktigt djup penetration och ger samtidigt bra åtkomst till klitoris som med fördel kan stimuleras samtidigt med händer eller med vibrator. Om det blir för krävande att ligga i samma position för länge kan du helt enkelt byta ben och du är redo för en ny runda. Detta är en utmanande men skön och rolig sexställning.

6. Grodan

Om doggystyle är en av dina favoriter är grodan till 100% också en sexställning som du bör prova med din partner. Grodan tar doggystyle till en helt ny nivå.

Mottagaren ska böja knäna, med huvudet och axlarna vilande på sängen och ha armarna nere mellan benen så att handleden ligger i linje med anklarna innan de binds med hjälp av ett bandage, snöre eller band. Därefter hämmas mottagaren från rörelse, vilket gör det viktigt att komma ihåg att lyssna på varandra om personen får för mycket och givaren ska sluta.

Denna position är idealisk för både vaginalsex och analsex och erbjuder möjligheten att göra den extra kinky med eventuell smisk eller pisk. Ett tips som du alltid bör komma ihåg om ni väljer att ha analsex är att komma ihåg glidmedel. Läs mer i den här artikeln om tips för njutbart analsex.

7. Sexställning för gravid

sexpositioner

Sex under graviditeten är en naturlig del av många parförhållanden, och det är viktigt att betona att det är säkert och ofarligt om det inte finns några medicinska komplikationer eller om läkaren har avrått från det. Många par kan uppleva en förändrad känsla under graviditeten, och det kan vara en bra idé att experimentera med olika sexpositioner för att hitta de som är mest bekväma och behagliga för den gravida partnern.

När det gäller att hitta bekväma sexpositioner under graviditeten är det viktigt att undvika tryck på magen och att undvika att lägga tryck på det gravida bäckenområdet. Några av de mest populära sexpositionerna är “missionärspositionen” med en kudde under den gravida partnerns höfter för att ge extra stöd och minska belastningen på ryggen. Sidoliggande positioner som “skedställningen” eller “luta dig tillbaka” kan också vara bekväma, eftersom de möjliggör avslappning och minskar trycket på magen.

Det finns också sexställningar för gravida som ger möjlighet att kontrollera och justera djupet, vilket kan vara användbart under graviditeten. “Kvinnan överst” eller “sittande position” ger den gravida partnern möjlighet att kontrollera rörelserna och välja den takt som känns bäst. “Doggystyle” kan också vara bekvämt eftersom det ger möjlighet att justera vinkeln och minska trycket på magen.

Det är viktigt att komma ihåg att varje graviditet är unik och det som fungerar för en kvinna kanske inte fungerar för en annan. Det är viktigt att kommunicera öppet med din partner, lyssna på kroppens signaler och experimentera med olika sexställningar för att ta reda på vad som känns bäst för er båda. Om det finns oro eller tvivel är det alltid en bra idé att rådfråga en läkare eller barnmorska för vägledning och råd.

Plusshop.se erbjuder ett brett utbud av intima produkter och sexleksaker som kan hjälpa till att förbättra och berika ditt sexliv under graviditeten. Utforska vårt sortiment där du som medlem kan ta del av unika priser. Hitta inspiration till nya och bekväma sexpositioner som passar dig och din partners behov och önskemål. Kom ihåg att alltid prioritera kommunikation, bekvämlighet och njutning för en glad och hälsosam sexuell upplevelse under graviditeten.

par- sex och samliv

Utforska varandra med kärlek

Variation är bra i ett förhållande eller med ens sexpartner, eftersom det skapar nya upplevelser och potentiella nya nöjen som ännu inte har upplevts tidigare. Detta kan säkerställa att entusiasmen för sex ökar och att det alltid finns något nytt att prova och se fram emot.

Sexlivet blir mer intimt när man tänjer på gränser för varandra och njutningen ökar naturligtvis som ett resultat. Längs vägen lär man känna varandras erogena zoner, så det handlar inte bara om sex, utan också att utforska varandras kroppar och skapa extrema nöjen för båda. Kom ihåg att det ska vara roligt att testa nya saker och nya sexställningar!

Liknande artiklar