airfryer recept 1

5 anledningar till att köpa en airfryer- vardagshjälten för hela familjen!

Med en airfryer blir vardagarna lite enklare och lite roligare. Det eviga snacket om vad vi ska äta till kvällsmat är som bortblåst. Nu kan man nämligen få det härliga krispet, perfekta ytan och en lättlagad middag utan att kvällsmaten ska ta tid eller behöva vara onyttig.

Hur fungerar en Airfryer?

En airfryer är en köksmaskin som använder varmluft för att tillaga maten. I airfryern är där inkopplad en fläkt som gör att det cirkulerar varm luft runt maten. Den varma luften ger en krispig yta och en jämn tillagning. Varmluftsfritöser är enkla att använda och lämnar ett himmelskt resultat.

Vad kan jag tillaga i en airfryer?

grönsaker i airfryer- vegetariskt recept

Airfryer är en mångsidig köksmaskin som kan användas för att tillaga en mängd olika livsmedel. Det finns oändligt med goda airfryer recept och egentligen är det bara fantasin som sätter gränser för vad du kan tillaga i en airfryer. Vi har sett allt från vegetariska rätter till kött, snacks och till och med bakverk.

En airfryer kan laga hälsosamma och goda måltider. Här är några exempel på hälsosamma airfryer recept:

  • Luftfriterad lax: Marinera laxfiléer i honung, sojasås, ingefära och vitlök. Tillaga laxen i airfryern tills de är genomstekta och krispiga på utsidan.
  • Luftfriterade grönsaker: Blanda blomkål, zucchini, paprika och broccoli med lite olivolja och dina favoritkryddor. Tillaga i airfryern tills de är mjuka och krispiga. Detta är ett enkelt och gott vegetariskt airfryer recept. 
  • Kycklingburgare: Gör kycklingburgare med hackad kyckling, kryddor, ströbröd och ägg. Tillaga dem i airfryern tills de är genomstekta och krispiga på utsidan.
  • Luftfriterad tofu: Tärna tofu och blanda den med en marinad av sojasås, rismjöl och kryddor. Tillaga sedan i airfryern tills den är krispig på utsidan och mjuk på insidan.
  • Luftfriterad frukt: Dela äpple och pärson i mindre bitar och tillaga i airfryern med lite kanel och socker tills de är mjuka och krispiga.

Experimentera med olika råvaror, kryddor och marinader för att hitta dina favoriter.

Kan man lägga fryst mat i en airfryer?

Ja, det går oftast bra att laga fryst mat i en airfryer. En av fördelarna med en airfryer är att den snabbt och effektivt kan tillaga mat. Dens effektivitet gör det möjligt att laga fryst mat utan att behöva tina den först.

För att få bästa resultat är det är viktigt att följa rätt tid och temperatur enligt receptet eller anvisningarna på förpackningen. Det är också en bra idé att röra om i maten eller vända på den halvvägs genom tillagningen för att se till att den tillagas jämnt.

Vilken olja ska man ha till airfryer?

Det är möjligt att använda olja i en airfryer men det är viktigt att välja en olja som är lämplig för höga temperaturer för att undvika rök och förbränning. Oljor med högt rökpunkt är idealiska för att använda i en airfryer. Några exempel på oljor med hög rökpunkt som kan användas i en airfryer är rapsolja och solrosolja

Använd sparsamt med olja när du lagar mat i en airfryer. För mycket olja kan nämligen leda till mat som inte blir krispig eller som bränns vid.

Andra favoriter att tillalga i en arifryer

airfryer recept- pommes

En storfavorit att tillaga i en airfryer är helt klart friterade smårätter. I en airfryer kan du tillaga friterad mat men med mindre olja än normalt. Våra favoriter är: pommes frites, lökringar, mozzarella sticks, halloumi, chilli cheese och liknande livsmedel.

Även kyckling i alla dess former blir otroligt gott i en arifryer. Här snackar vi kycklingvingar, kycklingklubbor och kycklingfiléer, hel kyckling, chicken nuggets, ja allt! Med det rätta airfryer receptet blir kycklingen saftig och härligt krispig. Kyckling i airfryer är helt klart en favorit.

Airfryer- en storfavorit för hela familjen

Här är några skäl till varför en airfryer kan vara en bra investering för hela familjen:

kyckling i airfryer

1. Hälsosammare mat

En airfryer gör det möjligt att laga mat med mindre olja än traditionella fritöser eller stekpannor, vilket kan göra maten hälsosammare. Du kan fortfarande njuta av krispiga och goda maträtter utan att behöva oroa dig för att inta för mycket fett.

2. Tidsbesparande

Airfryers är enkla och snabba att använda, och kan laga mat på kortare tid än traditionella ugnar. Du kan också tillaga flera rätter samtidigt utan att behöva använda flera grytor och stekpannor.

3. Enkel att använda

Airfryers är lätta att använda, även för personer som inte är vana vid matlagning. Det är bara att välja rätt inställningar för maträtten och trycka på startknappen, så är det klart.

4. Mångsidighet

En airfryer kan tillaga olika typer av mat, från kött och fisk till grönsaker och till och med bakverk. Detta gör att du kan laga olika rätter och tillfredsställa hela familjens smaklökar.

5. Lätt att rengöra

Airfryers är lätta att rengöra eftersom de flesta delar kan diskas i diskmaskinen. Detta gör det enklare att använda airfryern regelbundet utan att behöva oroa sig för rengöring efteråt.

Sammanfattningsvis är en airfryer ett hälsosamt, tidsparande, och enkelt sätt att laga mat på till hela familjen! Vill du ta del av fler härliga recept på vardagsmat och festmåltider, kolla in våra recept här!

Liknande artiklar