Lättbakade småkakor recept- recept på världens godaste småkakor
Cookies, eller småkakor som vi skulle säga i Sverige, är helt klart de godaste kakorna i världen. Klassiska småkakor är världens bästa kakor eftersom de är enkla att baka, smakar fantastiskt och där finns alltid plats till en mer!
Så om du önskar Sveriges godaste småkakor, ger vi dig vårt recept på lättbakade kakor som går att baka med få ingredienser samtidigt som de är de godaste kakorna i världen!
Vi anser att alla förtjänar ett recept på Sveriges godaste småkakor. Dessa klassiska småkakor är det rätta valet för dig som behöver tips på vad man kan baka. Dessa kakor är de perfekta småkakorna till dop eller till en födelsedagsfika, eller varför inte bara till det dagliga eftermiddagskaffet.
Det bästa med dessa goda kakor är att de inte innehåller en massa konstiga ingredienser eller har en lång förberedelsetid. Det är lättbakade kakor med få ingredienser och är vårt bästa baktips!
Innan du kan börja baka bör du dock se till att du har allt du behöver av köksredskap. Därför kommer här en liten lista så att du snabbt kan se om du har den viktigaste utrustningen för din bakning:
När du har koll på köksutrustningen kan du äntligen komma igång att baka dessa lättbakade småkakor med choklad. Följ receptet steg för steg och vi lovar dig världens bästa småkakor.
Så lyckas du med bakningen
Vi ger dig våra bästa tips för att lyckas med bakningen. Läs detta innan du går igång för att uppnå bästa resultat.
- Följ receptet noga: Småkakor är känsliga för proportionerna av ingredienser, så det är viktigt att följa receptet noggrant. Väg ingredienserna för att vara säker på att du använder rätt mängd.
- Använd rumstempererade ingredienser: Låt smör och ägg vara framme i rumstemperatur innan du börjar baka. Detta gör det lättare att blanda och resulterar i jämnare kakor.
- Blanda inte för mycket: När du har tillsatt mjölet i smeten, blanda bara tills allt är kombinerat. Överblandning kan göra småkakorna hårda.
- Kyl degen: Om du känner att degen blir för mjuk, sätt den i kylskåpet i 10-15 minuter. Detta hjälper dig att forma kakorna bättre.
- Använd bakplåtspapper: Placera bakplåtspapper på bakplåten för att undvika att småkakorna fastnar och bränns vid botten.
- Kontrollera ugnstemperaturen: Använd en ugnstermometer för att vara säker på att ugnen har rätt temperatur. Om ugnen är för varm eller för kall kan det påverka resultatet.
Småkakor- Chocolate Chip Cookies
Course: Uncategorized15
servings20
minutes12
minutes300
kcal
Detta lättbakade småkakor recept ger dig härligt krispiga småkakor på utsidan, medan insidan är mjuk med smält choklad. Helt klart Sveriges godaste småkakor som är svaret när du behöver tips på vad man kan baka.
Ingredienser
250 g vetemjöl
200 g mörk choklad
140 g rumstempererat smör
120 g farin socker
120 g strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
1 ägg
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ihop farinsocker, smör, vaniljsocker och socker.
- Tillsätt sedan ägg och vispa ihop dem lite lätt med din smet.
- Sätt din elvisp på medelhastighet och tillsätt nu vetemjöl, bakpulver och salt.
- Hacka din choklad i bitar av önskad storlek och vänd försiktigt ner dom i degen.
- Rulla degen till bollar och lägg på en plåt. Platta lätt till bollarna med hjälp av ett platt foremål.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-15 minuter.
- Låt dem svalna på ett galler innan servering.
- Vips så har du de godaste kakorna i världen! Servera som dom är och njut till max
Notes
- Tips!
- Om du vill prova något nytt eller göra flera portioner med olika smaker, kan du använda samma deg och testa olika sorters smaker. Det är enkelt att variera dina hembakade kakor med ingredienser som vit choklad, nötter, M&Ms, russin eller kokos. På så sätt kommer det säkert att finnas något för alla och det är definitivt något som barnen kommer att gilla om de är lite kräsna.
Gillar du att baka och laga mat? Följ med här för att del av fler recept på mat och dryck!
Förvara kakor
Med rätt förvaring av dina småkakor kan du förlänga hållbarheten på dina kakor ännu längre. För att behålla krispiga kakor, förvara dem i en tättsluten behållare eller burk. Genom att förvara dem i en lufttät behållare ser du till att säkra krispiga kakor ännu längre och faktiskt upp till en månad. Om du inte har något som sluter helt tätt är ett tips att lägga bakplåtspapper, silverpapper eller hushållsfilm mellan locket och behållaren, då ser du till att ingen luft kommer ut.
Kan man frysa kakdeg?
Svaret är ja. Du kan frysa in din kakdeg, men du kan faktiskt också frysa dina kakor efter att de är gräddade. Vill du frysa ner degen är det bra att forma degen till bollar och sedan lägga dem i en låda som tål frysen. Degen kan sedan tas direkt från frysen och bakas till läckra krispiga och nybakade kakor. Genom att frysa ner degen ser du till att alltid vara redo för nybakade varma kakor, då de flesta sorters kakdegar faktiskt lätt kan ligga i frysen i 2-3 månader. Känner du mer för att frysa in dem efter att de gräddats, så att det går lite snabbare i andra änden, kan dina kakor lätt bli krispiga igen om du värmer dem i ugnen i några minuter. Här kan du bara frysa in dina hembakade kakor i en burk eller behållare som tål frysen och plocka upp dem när du känner för en het läcker kaka.
Lättbakade kakor för barn
Dessa otroliga småkakor är enkla bakverk och ett bra tips på vad man kan baka tillsammans med barn. Kakorna går snabbt att baka och receptet kräver få ingredienser. Därför är dessa goda småkakor och cookies perfekta lättbakade kakor för barn. Byt ut chokladen mot godis eller andra favoriter för att göra det extra roligt för barnen. På det sättet förvandlar du dessa klassiska småkakor till mer annorlunda småkakor som passar barns smak. Perfekta som födelsedagsfika eller som småkakor till ett dop. Helt enkelt världens godaste småkakor!