kaffe atervinn kaffesump
|

6 sätt att återvinna ditt kaffe på

De flesta använder nog sitt kaffepulver eller kaffebönor för att göra en god kopp kaffe till kakan eller för att hålla energinivån uppe hela dagen. Oavsett om du brygger ditt kaffe i en dyr eller billig kaffemaskin, kan kaffesumpet du har kvar i maskinen faktiskt göra underverk på ännu fler ställen än bara energinivån. Tänk miljövänligt och återanvänd ditt kaffesump  – men vad kan ditt kaffesump användas till?

Hur återvinner jag mitt kaffesump?

Det finns faktiskt otaliga saker ditt kaffesump kan användas till, både vad gäller personlig omvårdnad men även vad gäller praktiska saker, som städning och annat i hemmet. Därför visar vi dig här några av de smartaste sakerna du kan använda din kaffesump till, som du absolut borde testa!

kaffe

Bodyscrub

En kroppsskrubb med kaffesump är något din hud kommer att älska! En hemmagjord bodyscrub med kaffesump ser till att du tar bort döda hudceller, ökar blodcirkulationen och på så sätt lämnar dig med en babymjuk och vacker hud. När du har exfolierat din hud är du därmed också mycket mer mottaglig för krämer och oljor och kroppen suger lättare åt sig återfuktning. Det finns många olika sätt och recept för en hemmagjord bodyscrub med kaffesump, så gör lite research och hitta precis den du vill göra med de medel du har. Hemmagjord bodyscrub är både kul och snällt mot miljön.

Rena händer

Precis som med en kroppsskrubb kan ditt kaffesump även användas på händerna för att få bort smuts som olja, deg eller jord som du har svårt att bli av med. Kaffesumpet skrubbar dina händer och har en effekt som ger dig mjuka händer utan smuts och förhårdnader.

Håll grannens katt på avstånd

Är du störd av grannens katt och får oönskade kattbesök i din trädgård? Då kan ditt kaffesump med fördel hjälpa dig att bli av med problemet. Ta ditt kaffesump och blanda med lite apelsinskal och strö ut det i trädgården. Katter gillar inte lukten av varken kaffe eller apelsin, så denna kombination är effektiv men också ett ofarligt sätt att hålla katter borta från din trädgård.

Skurmedel

Ditt kaffesump kan användas till så mycket. En av de smartaste sakerna är att använda det som ett skurmedel till städningen. Kaffesump är ett supereffektivt skurmedel för till exempel din diskbänk eller andra liknande ställen där du lider av fula beläggningar eller tvålrester. Denna metod är både billig, hållbar och miljövänlig.

Mört och smakfullt kött

Kom ihåg och spara ditt kaffesump efter att du har bryggt en god kopp kaffe! Du kan använda sumpet i en marinad till en läcker köttbit. Genom att göra detta mörar du köttet och tillför en mild och rökig smak samtidigt som du ser till att du får en god och krispig yta på ditt kött. Här hittar du tillexempel ett recept på fläskytterfilé med kaffe.

En rigtigt god kopp kaffe

Sverige är ett av de mest kaffedrickande länderna i världen och är ett av de länder som njuter av en kopp kaffe både morgon, middag och kväll. För många människor är kaffe faktiskt en viktig del av den dagliga rutinen. För att kunna brygga dig en god kopp kaffe och sedan kunna återvinna sumpet behöver du såklart en kaffemaskin. Så varför inte slå två flugor i en smäll?

En god kopp kaffe kräver oftast en bra kaffebryggare. Men en bra kaffemaskin behöver inte kosta en förmögenhet. Ju dyrare kaffemaskinen är, desto fler funktioner får du.

Men faktiskt kan du som medlem få ett hav av utmärkta billiga kaffe- eller espressomaskiner på Plusshop, i sortimentet hittar kaffemaskin med timer, kaffebryggare, kaffekvarn och till och med mjölkskummare om du är sugen på mjölk i kaffet. Ta dina nära och kära under armen, fyll upp en termos med nybryggt kaffe och rör dig ut i skogen eller en park, för en picknick eller bara för en mysig dag i naturen.

kaffemakin kaffebryggare

Liknande artiklar