applicara foundation

Foundation- Så får du den perfekta smink-basen

Foundation är den första och viktigaste steget i din sminkrutin. Det är en förtrollande sminkprodukt som hjälper oss täcka ojämnheter i huden, röda prickar och rodnad. Trots att många använder foundation dagligen upplever flera problem med att välja rätt foundation, rätt färg och hur den bäst applicerars.

foundation färg

Vilken färg ska jag välja?

Första steget när du ska välja en foundation är att välja rätt färg. Idag försöker sminkmärkena utge deras produkter i flera färger, så att alla hudtoner och färger har en chans att använda sig av deras produkt.

Det kan vara svårt att hitta en färg som precis matchar din egna. Flera foundations är märkta med bokstäverna C (cool), W (warn) eller N (neutral). Bokstäverna symboliserar undertonen i färgen. En bra regel att gå efter är- om du har rosa toner i huden ska du välja en C märkt foundation, en kall underton. För dig med mer gula hudtoner är det bäst att välja en W märkt produkt, en varm underton. Har du en blandning av undertoner bör du välja en produkt i neutral färg.

3 poulära foundtions- till olika hudtyper

L’Oreal True Match foundation

Denna Loreal foundation är det rätta val för dig som önskar en naturlig finish på ditt smink. Loreals foundation har en fuktgivande formula och passar därför dig som har en torr hud. Denna produkt är lätt täckande och ger en ett jämnt resultat. Produkten är lätt på huden och har en lätt täckande effekt som går att bygga upp med mer produkt. En lätt foundation som ger dig massa fukt och fett till huden och passar därför dig med torr hud.

loreal foundation

Bare Minerals foundation BAREPRO

Bare Minerals foundation BAREPRO är en heltäckande foundation. Produkten har en krämig konsistens som är lätt att applicera. Produkten lämnar ett heltäckande och matt resultat på huden. Denna är för dig som är glasig i huden och önskar att matta ner huden. Denna täckande foundation håller resultatet i upp till 24 och är därför perfekt för festkvällen. Det bästa med Bare minerals produkt är att den innehåller SPF 20 som skyddar din hud mot solen.

bare minerals foundation

Bobbi Brown Skin Foundation

Bobbi Brown foundation smälter in i huden och ger långvarig täckning. Produkten innehåller ingredienser som gör att huden strålar och glänser fint. Bobbi Brown är vattenbaserad och helt oljefri. Produkten passar dig med normal till fet hy som önskar ett medium täckande resultat med lyster. Bobbi Brown foundation innehåller 15 SPF som skyddar din hud mot solen.

bobbi brown foundation

Hur applicerar jag mitt smink?

Innan du applicerar din produkt är det viktigt att huden är ren och återfuktad med kräm. Om du applicerar smink på en torr hud utan kräm kommer reaultatet bli ojämnt och produkten kommer falla av under dagen.

Fingrarna

För dig som vill ha ett lätt täckande resultat rekommenderas du att applicera din brunkräm med fingrarna. Fördelen med att applicera med fingrarna (rena) är att du sparar på din produkt, då borstar och svapamr har en tendens till att suga åt sig av produkten. Din foundation smälter fint in i huden med dina varma fingertoppar.

Sminkborste eller svamp

Önskar du ett mer täckande resultat bör du applicera din produkter med en svamp eller en sminkborste. Använder du dig av en sminkborste bör du använda en borste med täta strån så din applicering blir så jämn som möjligt. För dig som använder svamp, se till att fukta den innan användning med vatten eller setting spray. Svampen ska duttas på huden, inte dras. Fördelen med svamp och borste är alltså ett mer täckande resultat.

applicera foundation

Ta hand om din hud

Din hudkvalitet har stor betydelse för hur sminket lägger sig i anskitet. Det är därför viktigt att hålla huden ren och återfuktad. Använd alltid rena sminkborstar vid applicering för att undvika bakterier i ansiktet.

Du hittar bra och billiga sminkborstar och smink tillbehör Bazta.com. Välj bland ett stort utbud av kvalitetsmärken på både smink och smink tillbehör till ett billigt pris- som du snabbt och enkelt kan beställa online.

Upplever du problem med din hud i ansisktet? Läs hur du kan få lyster och förbättrad hud med hjälp Gua Sha massage här!

Liknande artiklar