rengoring av ugnen

Rengöring av ugnen- Så rengör du ugnen på bästa sätt!

Rengöring av ugnen är en uppgift som ofta skjuts upp. Fastbrända matrester, fett och smulor kan verkligen minska motivationen. Vi är alla medvetna om hur utmanande det kan vara att få ugnen helt ren efter att den använts under en längre tid. Men hur rengör man ugnen bäst, och hur får man en skinande ren ugn? Lyckligtvis finns det ett brett utbud av smarta lösningar, tips och tricks för att återfå ugnens renhet. Följ med oss när vi guidar dig genom enkla och effektiva sätt att rengöra ugnen!

Rengöring av ugn- Kom igång!

rengöring-av-ugnen


Miljövänlig städning och hållbara städartiklar har blivit otroligt populärt och på vissa områden fungerar de perfekt. Bikarbonat, potatismjöl och ättika är några av de produkter som vi ofta ser inom städning. Men i vissa delar av vårt hus är vi fortfarande beroende av lite starkare mirakelspray för att det ska bli helt rent. I vår städguide hur man rengör en ugn har vi dragit in de miljövänliga alternativen som fungerar till att rengöra ugnen, kombinerat med riktiga städprodukter och mirakelspray som ger det ultimata slutresultatet.

Vid rengöring av ugnen är det avgörande att välja rätt rengöringsmedel. Du bör leta efter ett rengöringsmedel som har fettlösande egenskaper. Det är bäst att välja produkter som är speciellt utformade för att rengöra ugnen. Vi föredrar rengöringsmedel från Stardrops (The Pink Stuff) eftersom deras städprodukter är välkända för att vara effektiva mirakelspray som klarar av tuffa städuppgifter.

rengöra-ugnen

Detta behöver du för att rengöra ugnen:

Gör dig redo och underlätta din ugnsrengöring med dessa städprodukter:

Rengöring av ugnen- steg för steg

Vi guider dig igenom hur man städer en ugn mest effektivt. Denna ugnsrengöring är ett säkert sätt för att få rent ugnen varje gång. Sätt igång den stora ungsrengöringen med oss. Vi guider dig igenom de olika stegen för att uppnå en skinakde ren ugn. Med bara få steg kan du enkelt rengöra ugnen!

1. Ugnsrengöring

Först och främst när du ska rengöra ugen bör du ta ut alla plåtar och ugnsgaller innan du börjar ugnsrengöringen. Förvärm gärna ugnen till en låg temperatur (max 100 grader), detta göra det enklare att skurbba ugnen och få bort fetter och smuts. När ugnen är ljummen kan du stänga av den. Värmen kommer att underlätta för rengöringsmedlet att lösa upp fettet mer effektivt.

Vårt bästa tips för hur man rengör ugnen är att rengöra ugnen med bikarbonat. Bikarbonat har både förmpgå att vara fettlösande men även för att ta bort dåligt lukt, samt vara en miljövänlig städartikel. Så att rengöra ugnen med bikarbonat har flera fördelar, och lita på oss, det funkar!

Blanda lika delar bikarbonat och ljummet vatten för att skapa en smet. Applicera smeten på de smutsigaste områdena i ugnen. Spraya sedan resten av ugnen med ett mirakelspray från The Pink Stuff. Låt bikarbonaten och sprayen verka i minst 20 minuter. Tag sedan en städsvamp och doppa i vatten och skrubba till önskat resultat. Tag till sist en blöt trasa och torka rent och se till att allt medel är borta från ugnen.

2. Rengöring ugnsplåtar

Det enklaste sättet att rengöra ungnsplåtar och ugnsgaller är att placera de i en balja med varmt vatten och tillsätta några droppar diskmedel eller såpa. Rengör ugn med såpa är en mycket effektiv metod. Låt det ligga i blöt i cirka 30 minuter och skölj sedan av det. Om du har fastbrända matrester och fett på ditt ugnsgaller eller plåtar kan du använda ett fettlösande spray och sedan skura det med en svamp eller svinto tills du uppnår önskat resultat.

3. Rengöring ugnsluckan

Rengöringen av ugnsluckan gör mycket för ugnens utseende utåt till. Det är möjligt att ta bort ugnsluckan, men proceduren kan variera beroende på vilken typ av ugn du har. Innan du börjar rekommenderas det att du undersöker hur du tar bort ugnsluckan för din specifika ugn.

Först och främst, skölj ugnsluckan i varmt vatten och applicera sedan såpa över den. Låt den stå i cirka 10 minuter innan du sköljer av den igen. Var försiktig när du torkar av ugnsluckan med en mjuk trasa eller handduk för att undvika repor på glaset.

Därefter kan du använda en glasspray och applicera den på ugnsluckan. Använd en ny och torr trasa för att torka av och polera luckan. På så sätt kommer du att ha en skinande ren ugnslucka.

Rengör ugnen- snabbt och effektivt

göra-rent-ugnen

Svårare än såhär behöver inte rengöring av ugnen vara.. Det gäller bara att få det gjort. Följ vår guide och få en fräsch och skinande ugn som du inte behöver skämmas över. Gör ugnsrengöringen till en del av din storstädning för att vara säker på att du får det gjort!

Att städa och rengöra ugnen kan vara en utmanande uppgift, men det behöver inte vara en tidskrävande eller komplicerad process. Genom att använda rätt tekniker och rengöringsprodukter kan du återfå ugnens glans på ett enkelt och effektivt sätt.

Genom att ta bort ugnsgallret och plåtarna kan du få tillgång till alla ytor som behöver rengöras. Att förvärma ugnen till en låg temperatur kan underlätta för rengöringsmedlet att lösa upp fett och matrester. Vidare kan du använda en blandning av bikarbonat och vatten för att skapa en smet som kan appliceras på smutsiga områden.

Genom att använda dessa enkla steg och välja rätt rengöringsprodukter när du ska göra rent ugnen kan du återfå ugnens glans och se till att den förblir ren och fräsch under lång tid framöver.

Så ge din ugn den kärlek och omsorg den förtjänar genom att ge den en ordentlig ugnsrengöring. Du kommer att belönas med en ren och välfungerande ugn som är redo att tillaga läckra måltider och baka fantastiska bakverk. Gå nu och ge din ugn den omsorgen den behöver, och njut av resultaten av ditt arbete när du öppnar ugnsluckan och ser en gnistrande ren inredning som väntar på dig.

Liknande artiklar