nyfodd bebis

Nyfödd bebis? 10 saker du inte kan leva utan när din bebis är här

Att ha en nyfödd bebis hemma är för många fantastiskt och något många har längtat efter hela livet. Första tiden med en nyfödd bebis kan dock vara förrvirrande. När du har ett nyfött barn finns det några viktiga bebis saker som kan vara bra att ha till hands för att ta hand om barnets grundläggande behov.

För att förenkla första tiden med nyfödd bebis har vi skrivit ihop en lista på de 10 viktigaste bebis sakerna du som nybliven mamma behöver.

Här är en checklista på bra saker att ha hemma när bebis kommer:

baby-saker

1. Bröstpump

Som nybliven mamma med en nyfödd bebis hemma kan amning vara en stor del av vardagen. Många mammor upplever problem med amningen och har svårt att få det att fungera. Detta kan ta otroligt mycket onödig energi och tid från dig som mamma. Som tur är så finns bröstpumpen. En bröstpump hjälper dig att komma igång med amningen och är en jättebra hjälp till många nyblivna mammor.

Du kan välja mellan en elektrisk bröstpump som passar bäst till dig som vill pumpa ofta och mycket. För dig som bara använder bröstpumpen då och då, räcker det med en manuell bröstpump. Läs denna guide om vilken bröstpump som är bäst. Här kan du läsa mer om fördelar och nackdelar med båda bröstpumparna.

2. Amingskudde

En annan bra sak att ha hemma när bebis kommer är en amningskudde. En amningskudde är inget måste, men är en bebis sak som gör de mysiga och intima stunderna mellan dig och din bebis extra bekväma. Med en amningskudde underlättar du för både dig själv och ditt barn. Amningskudden ger stöd och bekvämlighet till er båda. Oavsett om du ammar eller ger mat från flaska så kommer amningskudden användas flitigt.

3. Bröstvårtsskydd

Ett måste på inköpslistan med bebissaker är bröstvårtsskydd. För att undvika eller bekämpa inflamerade bröstvårtor är amningsskydd eller bröstvårtsskydd en räddare i nöden.

Du placerar bröstvårtsskydden i din BH och de ser sedan till att du får tillräckligt med luft in i bröstvårtan så att den kan läka, samtidigt som de samlar upp mjölk som läcker. Bröstvårdsskydd är flera mammors räddning, för att inte konstant ha ont.

4. Babynest

Ett babynest är inget nödvändigt att köpa till bebis, men det kan underlätta i många situationer.

Babynestet är särskilt praktiskt om du väljer att sova tillsammans med ditt barn i sängen. Kanten på babynestet fungerar som ett skydd så att du inte råkar rulla över på ditt barn under sömnen och förhindrar också att täcket täcker över barnets ansikte. Många använder också babynestet som en mysig plats där bebisen kan ligga på en mjuk och bekväm yta.

5.Säkerhetsgrindar och barnsäkerhetstillbehör

Se till att ditt hem är säkert för ditt barn genom att installera säkerhetsgrindar vid trappor och se över eventuella farliga områden. Detta är en av de viktigare baby sakerna på inköpslistan till bebis.

6. Babyolja till nyfödd bebis

En annan viktigt sak som du behöver till din bebis är en babayolja. Bebisar har tunnare hud än vuxna och det gör barn ofta får väldigt torr hud.

Babyolja är mjukgörande och är lätt att applicera på kroppen. Använd den gärna flera gånger om dagen om det behövs. Babyolja går också bra att använda i vattnet när ni tar ett bad. En babyolja är bra att köpa till nyfödd då den ser till att barnets hud inte blir torr eller irriterad.

7. Skötväska till nyblivna föräldrar

Även om nyfödda barn är små tar de ändå upp mycket utrymme. Det finns en mängd baby saker att tänka på när det gäller bebisar, och varje gång du och ditt barn lämnar hemmet behöver du ha med mat, ombyte, nappar, blöjor och nappflaska. Det är omöjligt att förutsäga ditt barns humör eller behov.

För att kunna hålla koll på alla dessa saker är en skötväska helt nödvändig. Skötväskor är praktiska och smarta, och de har olika fack för att organisera dina babyprodukter på ett bra sätt.

8. Bindor efter förlossning

Efter en förlossning kan underlivet vara väldigt ömt och det är vanligt att mammor läcker efter en födsel. Många sjukhus erbjuder förlossningsbindor på BB och om du får möjligheten ta med ett par hem, så gör det. Bindor är ett måste för nyblivna mammor.

9. Snuttefilt/gosedjur

Små barn är i behov av trygghet och lugn. En snuttefilt eller ett gosedjur är jättebra för små barn. Många barn får en stark koppling till sina gosedjur eller snuttefilt och utvecklar en trygghetskänsla runt dessa.

10. Amningsbehå till nyblivna mammor

Du vet aldrig när ditt barn blir hungrig eller vart du är någonstans när det händer. Amningsbehåar är speciellt framtagna till mammor för att förenkla amning. Vanligt är också att brösten blir ömma efter en förlossning och i samband med amning. Amningsbehåar är mjuka, sköna och skonsamma för dina bröst.

nyfödd-bebis

Första tiden med bebis

Under den första tiden med en nyfödd bebis upplever föräldrarna en intensiv period av anpassning och inlärning. Det är en tid av glädje, kärlek och utmaningar.

En nyfödd bebis kräver både tid, kärklek och en masdsa baby saker. För fler billiga bebis saker, kolla in utbudet på Bazta.com. Här hittar du allt du kan tänkas behöva till första tiden med bebis. Gör det enkelt och samla alla dina inköp på bebis saker.

Liknande artiklar