coleslaw 1

2 Coleslaw recept- Frisk och krispig kålsallad

Coleslaw är en fräsch och krispig kålsallad som är en klassiker om sommaren. Med bara några få ingredienser kan du skapa en läcker vitkålssallad som kommer att imponera på dina gäster. Häng med och lär dig stegen för att laga den perfekta kålsalladen. Vi delar med oss av ett klassiskt recept och ett recept på coleslaw utan majonäs.

coleslaw-utan-majonäs

Vad är en coleslaw?

Coleslaw är en traditionell sallad gjord av finstrimlad vitkål och riven morot som vanligtvis blandas med en dressing gjord av majonnäs och kryddor. Det är en mycket populär kålsallad som ofta serveras som tillbehör till grillad mat, hamburgare, kyckling eller fisk. Det finns många variationer av kålsalladen där man till exempel lägger i äpple, russin eller nötter. Coleslaw är känd för sin krispiga textur och friska smak, vilket gör den till ett populärt val om sommaren till grillfester och andra tillfällen där man vill ha en fräsch sallad.

Enkelt grundrecept

Båda recepten går att justera till dina favorit smaker. Detta är bara ett grundrecept, där du sedan kan lägga till eller ta bort det du önskar. En krispig kålsallad passar till många maträtter och är en snabb och enkel sallad att laga.

Gillar du att laga mat och exprimentera med nya recept, eller är du bara i behov av nya köksredskap? På Bazta.com kan du hitta köksredskap till väldigt låga priser för kökets alla utmaningar. 

Godaste coleslaw receptet- med fräsch och frisk smak

coleslaw-recept

Detta coleslaw recept passar perfekt som tillbehör till grillmat, hamburgare och annan buffemat. Det är ett klassiskt coleslaw recept gjort på vitkål och morötter.

4 portioner

Ingredienser: 

 • 400 g vitkål/rödkål
 • 2 morötter
 • ½ dl majonnäs
 • 1 msk creme fraiche
 • 1 tsk vinäger
 • 1 tsk citronsaft
 • 1 dijonsenap
 • Salt och peppar
 1. Blanda majonnäs, creme fraiche, vinäger, dijonsenap och salt och peppar i en skål. Blanda runt ordentligt. Ställ i kylen.
 2. Strimla vitkål och morötter i smala strimlor.
 3. Vänd dressingen i salladen och servera direkt.

Coleslaw utan majonnäs

coleslaw-utan-majonäs

En coleslaw utan majonnäs är perfekt för dig som vill ha en nyttig coleslaw, eller bara inte är så förtjust i majonnäs. Denna kålsallad är minst lika lättlagad som den klassika. Den kräver få ingredienser och går väldigt snabbt att slänga ihop.

En coleslaw utan majonnäs är ett utmärkt alternativ för dem som inte gillar eller inte kan äta majonnäs, eller för dem som vill ha en lättare och hälsosammare sallad. Den passar utmärkt som sidorätt till grillat kött, fisk eller vegetariska alternativ, och kan även användas som topping i tacos eller som fyllning i smörgåsar och wraps.

 • 400 vitkål/rödkål
 • 1 äpple (kan uteslutas)
 • 1 morot
 • 3 msk olivolja
 • 1 tsk citronsaft
 • 1 tsk dijonsenap
 • Salt och peppar
 1. Blanda alla ingredienser till dressingen i en skål tills du får en jämn dressing.
 2. Strimla kålen och finhacka äpplet och moroten i tunna stavar. Blanda ihop allt och servera direkt. 

Varför blir min coleslaw vattnig?

Coleslaw kan ibland bli vattnig om den inte har förberetts ordentligt eller om den har för mycket dressing. Om du lägger för mycket dressing i kan det få salladen att bli vattnig. Se till att använda rätt proportioner av dressing för att undvika detta problem.

En annan sak som kan göra din kålsallad vattnig är om du lägger för mycket salt i salladen. Detta kan få kålen att släppa ut vätska och göra salladen vattnig. Använd bara tillräckligt med salt för att smaksätta salladen och undvik att överdriva det. Även om du inte strimlar vitkålen ordentligt kan det göra salladen vattnig. Se till att strimla kålen i tunna remsor för att undvika detta problem.

Liknande artiklar